Akademik Personel Geçici Görevlendirme Talep ve Süreçleri

Kadrosu Üniversitemizde olan Akademik Üst Yönetici ( Dekan, Müdür)

Üniversitemizde Dekan, Müdür gibi pozisyonlarda görev yapan akademik personelimizin geçici görevlendirme formunun Üniversitemiz Rektörü tarafından imzalanması için; Übys üzerinde “Kişisel Memur İşlemleri” sayfasında Geçici Görevlendirme Formu oluşturulan ekranda “Görevlendirme  tipi” alanının boş bırakılması gerekmektedir.

 

 

 

Kadrosu Üniversitemizde olan Akademik Personel

Übys üzerinden geçici görevlendirme formu doldururken ;

1- Katılım Ücreti Ödenekli, Konaklamalı veya hem Katılım Ücret Ödenekli hem de Konaklamalı veya Yolluklu – Yevmiyeli seçilmiş ise geçici görevlendirme formu öncelikle Bölüm Başkanı imzasına gider.

Bölüm Başkanı tarafından onaylanan görevlendirme yönetim kurulu onayına sunulur. Yönetim kurulu tarafından onaylanan görevlendirme belgesi Dekan imzası ile üst yazı olarak Personel Daire Başkanlığına gönderilir. Sonraki süreç Personel Daire Başkanlığı tarafından Memur Yönetimi sayfası üzerinden işletilir.

2- Memur Yönetimi sayfasından eklenen Geçici Görevlendirme belgesi sisteme kaydedildikten sonra belge hem Memur Yönetimi sayfasında yer alacak hem de Kişisel Memur İşlemleri sayfasında kontrol edilebilir olarak görüntülenecektir.

3- Vekalet bırakma işlemleri yine yukarıda aktarılan belgede olduğu gibi Personel Daire Başkanlığı tarafından kaydedilmelidir.

Memur Yönetimi ekranında Geçici Görevlendirme kısmında Vekil Atama alanından eklenmesi sağlanabilir.

 

 

Kadrosu başka üniversitede olup, Üniversitemizde görevlendirilen Akademik Personel

Akademik Personelimizin görev yaptığı ( Fakülte, MYO,YO,Uyg. Ve Araş.Merk…) birimdeki “İdari Birim Yöneticileri” kullanıcı grubu yetkisine sahip personelimiz tarafından, ubys sisteminde “Personel Bilgi Sistemi” altında yer alan “Personel İşlemleri” sayfasında akademik personele dair Geçici Görevlendirme bilgileri ve talepleri ilgili alandan kişi aratılıp görevlendirmesi kaydedilerek, belge onaya çıkartılarak işlem sağlanabilir.

Kişisel Memur İşlemleri sayfasında ise kişinin kurum dışı personel olması nedeniyle Geçici Görevlendirme Talep Formu gibi ücretli durumlarda kendi kurumundan işletilerek talebin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Yine Personel İşlemleri - Geçici Görevlendirme ekranında Vekil Atama seçeneği ile vekil atama işlemlerinin sağlanması gerçekleştirilebilir.