Sıfır Atık Konulu Uluslararası Afiş Yarışması

25 Ocak 2024 Perşembe

Türkiye’nin ulusal ve uluslararası alandaki birçok sanatsal etkinliğini gerçekleştirmiş fakültelerinden biri olan “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi”, “Adnan Kahveci Vakfı” ile dünyanın önemli sorunlarından biri olan çevre konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla “Sıfır Atık Konulu Uluslararası Afiş Yarışması” için bir araya geldi. Günümüzün en önemli sorunlarından birinin, çevre ile ilgili problemler olduğu görülmektedir. Bu kapsamda doğal kaynakların yok olmasının önlenmesi, çevrenin sürdürülebilir bir alan haline getirilmesi, küresel ısınmaya sebep olan durumların ortadan kaldırılabilmesi, temiz su ve hava kaynaklarının korunması, atık, yenilenebilir enerji ve dönüşüm konusunun irdelenmesi vb. birçok konuda sanat/tasarım etkinliklerinin farkındalık oluşturabileceği ve buna bağlı olarak duyarlılık kazandırabileceği düşünülmektedir. Bu noktadan hareketle “Sıfır Atık Konulu Uluslararası Afiş Yarışması” gerçekleştirmenin, çocuklara yeşil bir Dünya bırakabilme adına atılan onlarca adımdan biri olabileceği kanaatindeyiz. Ayrıca bu çabanın diğer verilen çabalara destek olabileceğini düşünüyoruz. Dolayısı ile siz değerli meslektaşlarımızın, söz konusu yarışmanın duyurusunu yaparak, yarışmaya tasarımınızla katılarak veya öğrencilerinizi katılım konusunda teşvik ederek destek verebileceğinizi ümit ediyoruz. 1 Mayıs 2020 tarihine kadar internet ortamından müracaat edilebilecek olan başvuru süreci, finalist olacak olan ilk 100 eserden oluşan serginin Dünya Çevre Günü münasebetiyle 5 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi ile tamamlanacaktır. Ayrıca yarışmanın ilk 100 finalistinin eserinden oluşan bir katalog tasarlanacak ve tasarımlardan bazılarının farklı grafik tasarım ürünlerinde (web sitesi, mail altı tasarım, takvim, kartpostal, duvar resmi, totem vb. dış mekân reklamlarında) kullanılması ile projenin kapsamı ve etkin değeri genişletilecektir. Yarışmaya ilişkin diğer bilgiler https://posterland.org/ web adresinden detaylı olarak edinilebilir.

Detaylı Bilgi ve Afiş için tıklayınız.