AF YASASI DUYURUSU

23 Ocak 2024 Salı

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

7143 Sayılı Kanun ile Yürürlüğe Giren Öğrenci Affı Başvuru ve Kayıt Bilgileri

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 7143 sayılı Kanun 18.05.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan Kanun’un 15. maddesi ile Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici 78. Madde, üniversite ile ilişiği sonlanan öğrencilerin yeniden eğitime dönmelerine imkan tanımaktadır.

Kapsam:

Yükseköğretim kurumlarındaki hazırlık, intibak, önlisans , lisans, lisans tamamlama, lisansüstü programlarda eğitim hakkı elde edip kayıt yaptırmayanlar ya da bu programlardan her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilen öğrenciler.

Kimler Başvurabilir:

- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilen ancak kayıt yaptırmayanlar.

- Kendi isteği üzerine, disiplin suçu, başarısızlık, eğitim süresinin dolması, v.b. nedenlerle ilişiği kesilenler.

Başvuru Hakkı Bulunmayanlar:

- Terör suçundan hüküm giyenler.

- Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler.

Başvuru Süresi:

Kanunun yayımlandığı 18.05.2018 tarihinden itibaren 17.09.2018 tarihi mesai bitimine kadar (4 ay). Kanunun yayımlandığı tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar, terhis tarihinden itibaren 2 ay.

Başvuru Yeri:

Öğrencinin kaydının silindiği ya da yerleştirildiği programın bağlı olduğu fakülte dekanlığı / yüksekokul müdürlüğü / meslek yüksekokulu müdürlüğü / enstitü müdürlüğü.

Başvuru Evrakları:

- Başvuru dilekçesi.

- Not dökümü (transkript).

- Sabıka kaydı.

- Herhangi bir yükseköğretim programına yerleşen ancak kayıt yaptırmayanlar için ÖSYS sonuç belgesi. (Elinde not dökümü olmayan öğrenciler, not dökümlerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alabilir.)

Kayıt İçin Gerekli Belgeler;

* Nüfus Cüzdanı fotokopisi

* 4 Adet fotoğraf

* Lise Diploması

* Sabıka kaydı

Kayıt Yeri ve Tarihi;

Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

01 Ekim 2018 tarihine kadar kayıt yaptırabilirsiniz.

Not-1: Başvuru hakkında detaylı bilgi ilgili bölüm sekreterliklerinden alınabilir.

Not-2: Bu duyuru, YÖK’ten yapılan açıklamalar, gönderilen yazılar ve ilkeler doğrultusunda güncellenecek.