Son yıllarda, bilişim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeler sonucu yeniden biçimlenen iş yaşamında, bankaların ve finans kurumlarının etkinlik alanları sürekli genişlemekte ve önemleri giderek artmaktadır. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde açılmış olan Bankacılık ve Finans programının amacı, gelişen ve küreselleşen dünyada, çağdaş bilimin temel kural ve ilkelerini teorik ve uygulamalı olarak, ülkenin koşullarına uygun biçimde vermektir.
Bankacılık ve finans programında teorik eğitim; matematik, istatistik, temel hukuk, banka hukuku, bilgisayar, muhasebe, para-banka-kredi, finansman, bilgisayarlı finans analizleri, yatırım proje değerleme, uluslararası finansman, risk yönetimi, finansal araçlar ve kurumlar gibi dersler yardımıyla sunulmaktadır. Diğer taraftan piyasa uygulamalarına yönelik eğitim ise, staj ve işyeri eğitimleri ile birlikte öğrencilerimize verilmektedir.
Üniversitelerimizde genellikle teorik temelli eğitim verilmesi, söz konusu kuruluşların istihdam ettikleri personeli tekrar uygulamaya dönük eğitime tabi tutmalarına neden olmaktadır. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun ilgili bölümlerinde ise, doğrudan iş yaşamına yönelik eğitimin verilmesi, Yüksekokulların rekabet üstünlüğü bakımından daha ileri bir seviyede konumlanmasına neden olmaktadır.
Bankacılık ve Finans Programı ile:
Bankacılık ve Finans programını bitirenler Lisans Diploması almaya hak kazanırlar. Diplomada "Bankacılık ve Finans Lisans Diploması ve Derecesini almaya hak kazanmıştır" ibaresi yer alır.
Mezunlarımızın ileride bankacılık, finansal yatırım, sigortacılık, danışmanlık gibi ülkemizde ve dünyada çok hızlı gelişme gösteren finansal alanların yanı sıra, kamu kuruluşları ve özel teşebbüslerde görev almaları hedeflenmektedir.
Program mezunları, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Sayıştay, BBDK, SPK, kamu ve özel bankalar ile diğer kamu kuruluşlarının, factoring, forfaiting, finansal kiralama şirketlerinin, sigorta işletmelerinin, danışmanlık şirketlerinin, menkul kıymet aracı kuruluşlarının ve özel sektör işletmelerinin finans bölümlerinde, finansal raporlama uzmanı, bütçe ve mali planlama uzmanı, finansal analist, portföy yöneticisi, müfettiş yardımcısı, hesap uzmanı olarak çalışabilecekleri gibi, serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak özerk bir biçimde çalışma olanağına da sahip olabilirler.